China

Hangzhou

Viime viikonloppuna tehtiin pieni fieldtrip Hangzhouhin. Junamatka Shanghaista kestää vain noin tunnin verran ja lippu yhteen suuntaan maksoi n. 7 euroa. Täydellinen paikka siis 1-2 päivän reissulle! Oli ihanaa päästä hetkeksi pois kaupungin pölystä järvi- ja vuorimaisemien keskelle. Junalla kulkeminen Kiinassa vaikuttaa tosi kätevältä, joskin asemalle saavuttaessa kannattaa varata noin tunti aikaa lippu- ja turvatarkastusjonoihin.

Lähdin alunperin reissuun yksin perjantaina, mutta lauantain ja sunnuntain vietin muiden vaihtareiden kanssa. Perjantaina kuvailin järvellä, lauantaina käytiin patikoimassa vuorilla ja sunnuntai kului loppuja West Laken nähtävyyksiä ihmetellessä.  Hangzhou on paikoittain todella ruuhkainen, mutta hieman kauempana keskustasta alkaa löytyä rauhallisempia kävelyreittejä ja puistoja. Olin tyytyväinen kun tuli puolivahingossa varattua ensimmäisen yön hotelli juurikin sille rauhallisemmalle puolelle järveä!

Perjantai: Xihu/West Lake 

Lauantai: Bamboo-lined path at Yunqi
Bambumetsän läpi kulkeva reitti vuorille oli mun ehdoton lemppari koko Hangzhoussa! Puhelimen askelmittarin mukaan käveltiin yli 10km pelkästään vuorilla ja kyllä se jaloissa tuntuikin. Paikallisille luonnossa patikointi vaikuttaa olevan yleinen harrastus ja poluilla vastaan tuli kaikenikäisiä taaperoista vanhuksiin.


Longjin-teeviljelmiä vuorilla.

Loppu aika kului kierrellessä West Lakea, joka oli sunnuntaina ehkäpä kiireisimmillään. Kaikista pahimmissa turistirysissä meitäkin pyydettiin kuviin, mikä tuntui hieman kornilta. 😀 Mutta mikäpä siinä.


杭州很美 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *