China

Ensimmäinen viikko

Vaihdon ensimmäinen viikko on nyt taputeltu, orientaatio saatu päätökseen ja huomisesta lähtien alkaa opiskelu. Ensimmäisestä viikosta käteen jäi monta uutta kokemusta ja uusia ystäviä, niin toisten vaihtareiden joukosta kuin paikallisista opiskelijoistakin. Yllättävän hyvin myös viikon sisään sain käytännön asiat järjestymään (puhelinnumero, dorm wifi, Wechat ja Alipay, polkupyörä, opiskelijakortti yms.) ja omat asuinkulmat ovat tulleet tutuksi. Tästä on hyvä lähteä tutustumaan ympäröiviin alueisiin sekä keskustaan.

Vielä nopea recap loppuviikosta: perjantaina ohjelmassa oli Lantern Festivalin juhlintaa, jolloin pääsimme kokeilemaan dumplingien tekemistä ja maistamaan tangyuaneja.

 

( 元宵节快乐 Happy Lantern Festival! )

Lauantaina ohjelmassa oli ice breaking day, jolloin pelasimme erilaisia pelejä ja mukana oli ensimmäistä kertaa isompi joukko myös Fudanin paikallisia opiskelijoita. Parhaat suoritukset palkittiin tietysti pienillä yllätyksillä (tuntuu, että näitä pieniä lahjoja on saatu lähes jokaisen orientaatioeventin päätteeksi).

Tänään sunnuntaina päivä on mennyt oikeastaan kauppareissun ja pyykinpesun merkeissä. Aikaisemmista päivistä poiketen sää oli tänään tosi lämmin, n. 24°C, joten koitin nauttia ulkoilmasta ja auringosta mahdollisimman paljon. Huomenna lämpötila näyttääkin laskevan taas 10 asteen kieppeille. Joinain päivinä on ollut todella kylmäkin ja näin jälkiviisaana olisi kyllä pitänyt pakata muutama villapaita lisää matkaan. Onneksi sään pitäisi lämmetä aika hyvin noin kuukauden sisään.

Illalla käytiin vielä vaihtariporukan kanssa syömässä asuntolan lähellä sijaitsevassa Korean BBQ:ssa. Aivan uusi ruokakokemus taas, mutta ihan mielettömän hyvää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *