China

Perillä ollaan!

Terveisiä Shanghaista! Saavuin tänne jo lauantaiaamuna, mutta nyt tuli vasta sopiva hetki kirjoitella. Melko toiminnantäyteisiä päiviä siis takana. 🙂 Vaikka lentomatka oli pitkä, Kiinaan saapuminen oli mulle ihan mielettömän helppoa, sillä lentokentällä oli heti vastassa kaverini Simmy miehensä kanssa. Sain heiltä kyydin koulun asuntolalle, jossa Simmyn avustuksella hoidimme check-inin sekä laitoimme huoneen valmiiksi (asuntolan päärakennuksen huoneet ovat kalustettuja, mutta esimerkiksi patja, tyyny, peitto ja petivaatteet täytyy hankkia erikseen). Lisäksi kävimme kaupassa, pienellä kiertoajelulla lähialueella sekä lounaalla ostoskeskuksessa. En voi tarpeeksi painottaa miten kiitollinen oon kaikesta avusta mitä sain, en todellakaan olisi saanut ekana päivänä jet lagissa näin hyvin asioita edistettyä itsekseni!

Sunnuntai meni aika lailla lepäillessä, selviytyessä ensimmäisistä kulttuurishokin tuntemuksista ja yrittäessä pysyä asuntolan aulan wifissä kiinni. Aulassa tapasin myös pari tanskalaista vaihtaria, jotka olivat juuri lähdössä aktivoimaan uusia puhelinliittymiään läheiseen operaattoriputiikkiin. Siispä lähdin mukaan, ja hetken kuluttua olimme saaneet viitottua samanlaisen liittymän myös mulle. Olinkin siis saanut puhelimeen netin nopeammin kuin uskoinkaan, mikä oli toisaalta tosi hyvä, sillä täällä jos missä netti on hyvä olla käytettävissä koko ajan.

Tänään alkoi orientaatio ja ensimmäisenä ohjelmassa oli kierros yliopiston museossa. Vielä toistaiseksi eksyin kampuksella etsiessä oikeaa tapaamispaikkaa, mutta toivottavasti helpottaa tämän viikon jälkeen. Museossa oli todella paljon Fudanin historiaan liittyviä kuvia ja rekvisiittaa ja vierailu olikin todella hyvä pohjustus alkavaan orientaatioon.

Museosta jatkoimme osan porukan kanssa lounaalle. Alla näkyvä annos (joka oli ihan mielettömän hyvää!) maksoi noin 1,5 €. En varmaan koskaan lakkaa ihmettelemästä ruoan hintaa täällä.

Iltapäivällä vietimme päälle pari tuntia pankissa (China Construction Bank), sillä useammalla meistä oli tarve avata kiinalainen pankkitili. Tämä on vaihtareille lähes välttämätöntä, sillä kaikki Kiinassa tunnutaan maksavan joko Alipay- tai Wechat-sovelluksilla, johon toistaiseksi pystyy liittämään vain kiinalaisia pankkikortteja. Ulkomaisia kortteja ei oikeastaan hyväksytä missään, joten vaihtoehdoksi jää maksaa käteisellä. Onneksi meillä oli mukana yksi kiinaa osaava tyttö, joka ystävällisesti auttoi meitä kaikkia hoitamaan asioinnin pankissa. Ja taas ollaan hieman lähempänä sujuvaa elämää Shanghaissa.

Toivottavasti tästä hyppivästä ajatuksenjuoksusta saa jotakin irti. Koitan saada kirjoiteltua lisää taas lähipäivinä. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *