China

Viisumi saapui!

Noin viikko sitten laitoin paperit sekä passin kirjekuoreen ja tänään tipahti postiluukusta kauan odotettu Kiinan viisumi. Päädyin pienen harkinnan jälkeen käyttämään matkatoimistoa välikätenä viisumin hankinnassa, sillä Helsingissä tulee harvemmin käytyä ja junaliput olisivat kustantaneet suunnilleen saman verran kuin matkatoimiston palvelumaksu. Lisäksi matkatoimisto tarvittaessa korjaa puutteelliset hakemukset, joka antoi itselleni hieman mielenrauhaa ensikertalaisena.

Viisumihakemuksesta löytyy netistä jonkin verran vaihtelevaa tietoa ja itsekin luin monesta paikasta, ettei X2-opiskelijaviisumeita myönnetä kuin yhdellä entryllä, joka taas tarkoittaisi, ettei Kiinasta saa poistua vierailun aikana. Sillä suunnitelmissa olisi matkustaa ainakin Hong Kongiin vaihdon aikana, ajattelin kokeilla onneani ja rastitin toiveeksi kahden entryn viisumin. En tiedä myönnetäänkö Suomessa näitä jotenkin helpommin, mutta itse sain kuin sainkin viisumin kahdella entryllä. Kannattaa siis ainakin kokeilla!

Lopulta hakuprosessi ei ollut kovin monimutkainen, mutta liitteiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Itse tilasin viisumin Travellerin kautta hyvin kokemuksin. Ohjeet hakemuksen täyttämiseen löytyy Kiinan suurlähetystön sivuilta. Lisäksi monista matkablogeista löytyy hyviä postauksia aiheesta (esim. täällä).

X2-opiskelijaviisumin liitteet:

  • Viisumihakemus
  • Passikuva
  • Passi + kopio tietosivusta
  • Admissions notice + kopio
  • JW202-lomake (molemmat sivut) + kopio

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *