China

Pientä lähtöjännitystä

Aika on mennyt taas ihan hurjan nopeasti eteenpäin ja enää on vähän päälle kuukausi tämän vaihtoseikkailun alkuun. Asioitakin on saatu ihan kiitettävästi eteenpäin ja plakkarissa onkin tällä hetkellä jo lennot, ensimmäiset rokotukset ja asuntola. Tänään lähetin pikapostilla viisumihakemuksen matkatoimistolle ja toivon mukaan mulla on viisumi jo ensi viikolla. Sitten voikin hetkeksi huokaista helpotuksesta ja alkaa tekemään viime hetken hankintoja reissuun.

On varmaan ihan normaalia että tässä vaiheessa hieman jännittää. Välillä mietin että mihin soppaan olen taas lusikkani laittanut ja oliko tämä ihan oikeasti tarpeellista.. Sitten taas muistan, että olen halunnut tätä opintojeni alkuajoista saakka ja vaihdossa opiskeltavat kurssit saa kuitenkin luettua tutkintoon. Opiskelijavaihdon hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä, mutta itse näen sen valtavana investointina tulevaisuuteen ja kokemuksena, joka kantaa läpi elämän. Eikä tällaisia mahdollisuuksia tule ainakaan samassa muodossa enää työelämässä.

Saattaa olla että seuraava kuukausi sisältää vielä aika paljon hermoilua ja jännitystä, mutta kun helmikuun 23. päivä kone starttaa Helsingistä Munchenin kautta Shanghaihin, ovat tunnetilat jo paljon lähempänä odottavaa ja innokasta. 🙂

PS. Kuvassa tämän aamun tunnelmat, viisumipapereiden tarkistelua.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *