China

Tästä se alkaa

Mulla on ollut opintojeni alusta lähtien yksi unelma: lähteä vaihtoon. Vielä vuosikaan sitten ei ollut kovin selvää, että minne. Mietin eri vaihtoehtoja ja kokeilin hakea syksyn 2016 haussa Pohjois-Amerikan kohteisiin. Vaikka valinta ei vielä tuolloin osunut omalle kohdalle, yritin olla lannistumatta. Keväällä pyöritellessäni samaa vaihtohakemusta uudelleen kohteiksi valikoituivat Kiina, Espanja ja Italia. Aasia kiinnosti suuresti, mutta valitsin silti pari tuttua ja turvallista Euroopan maata mukaan. Lähetin hakemuksen ja jäin jännityksellä odottamaan tuloksia.

Maaliskuun alkupuolella kirjastossa istuskellessani sähköpostiin kilahti viesti: “Nominations to Fudan”. Sydämeni hypähti ja hiljalleen viestiä lukiessani aloin ymmärtää, että minut oli todellakin hyväksytty vaihtoon. Vieläpä juuri siihen kohteeseen, jota olin eniten toivonut!

Suurin piirtein näin alkoi oma taipaleeni kohti opiskelijavaihtoa. Keväällä 2018 tulen siis opiskelemaan yhden lukukauden ajan Fudanin yliopistossa, Shanghaissa. Lukukausi alkaa maaliskuussa ja kestää heinäkuun alkuun. Tällä viikolla alkavat käytännön järjestelyt, kuten uuden passin tilaaminen sekä englannin kielitodistuksen hakeminen. Kun olen saanut tarvittavat dokumentit kasaan, tarvitsee vielä erikseen hakea kohdeyliopistoon vaihto-opiskelijaksi. Tänään alkoi kiinan alkeiden opiskelu, joka ensimmäisen oppitunnin perusteella vaikuttaa mielenkiintoiselta ja haastavalta yhtä aikaa. 🙂 Lisäksi on vielä paljon muuta hoidettavaa, mutta kaikki ajallaan.

Tähän blogiin olisi tarkoitus dokumentoida tätä prosessia, jotta myöhemmin on mahdollista palata takaisin vaihto-ajan tunnelmiin. Mukava tietysti myös välittää kuvia ja kuulumisia perheelle ja kavereille. Tervetuloa lukemaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *